Din neajunsurile indexării unui studio foto profesional

Ai ajuns în pagina unui studio foto profesional. Ce putem face pentru tine?

Reușita pe termen lung a unei afaceri cu fotografie se bazează foarte mult pe satisfacția și recomandările clienților. 95% din încasările unui studio foto provin de la clienți care ajung la tine în urma recomandării unui prieten. Cu toate acestea, piața serviciilor evoluează, lumea are nevoie tot mai mult de fotografie și, pentru că lucrurile se întâmplă mai alert de când am pășit în noul mileniu, promovarea online a devenit esențială dacă vrei să crești și să te bucuri de viziunea succesului .

Dacă în urmă cu douăzeci de ani ne promovam afacerea doar prin construirea unui site frumos cu poze business și ne bucuram dacă primeam cereri de ofertă pentru că eram găsiți întâmplător în prima pagină google (număram pe degetele de la două mâini site-urile de fotografie comercială pe vremea aceea), acum vânzările depind aproape exclusiv de prezența online, de SEO și de social media.  

Dedicăm mai mult timp apariției în mediile sociale și scriem articole care să fie pe placul google și poziționate în prima pagină, verificăm zilnic panoul de administrare a site-ului și suntem încântați când apar vizite pe pagina de contact.

Ședințe foto portret profesional

Și, pentru că anul trecut am fost harnici și am postat, ne putem bucura de rezultate. Primim cereri de toate felurile, unele sunt de la oameni de marketing care au nevoie de fotografii corporate pentru promovarea companiei sau de poze business într-un studio foto. Alte cereri ne surprind și ne arată realitatea pestriță a mediului de business. De exemplu, zilele trecute am fost contactați de vrăjitoarea Irina pentru a o ajuta cu poze de promovare a serviciilor sale de magie și de citire în globul de cristal.

În altă zi, printr-un mesaj pe whatsapp primit la ora 23:00 eram întrebați dacă putem face “poze la o fată într-un hotel”.

Dar cel mai des primim cereri pentru poze de pașaport, momente în care simțim cum ne fug culmile succesului de sub tălpi.

Bine ai venit pe pagina noastră! Sperăm să te putem ajuta. 🙂

share: