Lumea văzută de jos în sus

Fotografii de jos în sus

Ne-am născut diferiți, cu trăsături unice, am primit educații diferite, unii dintre noi au învățat la școli înalte, vorbesc mai multe limbi străine, alții au păcălit școala. Sunt oameni care au văzut aproape toată lumea, alții au visat-o citind cărți, urmărind filme. Sunt indivizi care și-au construit un brand profesional, altii sunt fericiți în anonimat. Sunt oameni bogați și sunt oameni săraci.

Am trăit experiențe diferite sau am interpretat diferit aceleasi experiențe. Oricât de diferiți, importanți sau privilegiați am fost până astăzi, acum ne punem aceleași întrebări, simțim aceeași angoasă a lipsei de viziune. Asteptăm toți să se termine cât mai curând. Sperăm să ne putem întoarce la activitățile pe care le derulam înainte de COVID19, ne supunem acelorași reguli, sau ar fi de dorit să o facem.

Ne-am simțit Dumnezei pentru un moment, am crezut că Universul se învârte în jurul nostru. Acum împărtășim toți aceeasi perspectivă a lumii privite de jos în sus. Pare mai mare, mai spectaculoasă, mai imprevizibilă decât lumea văzută de la înălțimea realizărilor noastre materiale, sau a statutului social.

Pentru a merge mai departe era nevoie de o schimbare profundă a fiecăruia dintre noi, de o schimbare a felului în care ne raportăm la cel de langa noi. Am crezut că lumea are nevoie de indicatori de performanță, de „to do lists”, de povești de marketing si de tabelele pivot, de „appraisals” și de analize SWOT. In realitate era  nevoie doar de Oameni. Poate ni s-a dat o sanșă… de a discerne binele de aparența binelui, șansa de a ajunge prin muncă cinstită la rezultatele dorite, renunțând la obiceiuri vechi pe care le blamăm doar la alții, niciodată la noi înșine. Poate ne vom întoarce la treabă mai creativi, mai dispuși să învățăm și să ne reinventăm, mai buni în ce știm să facem, autentici și egali cu noi înșine. 

Eu așa sper!

share: